Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 29 september 2013

Kommande besparing


Efter lite konsulterande hit och dit har jag kommit fram till en besparing jag kommer kunna göra i vinter. Som ni kanske vet har jag en kolonistuga. Föregående vinter hade jag, efter råd, 1-2 graders värme på inne i stugan. Detta skapade rejäla kostnader för eluppvärmning och elfakturorna skenade iväg. Det kändes som att man betalade för ingenting eftersom jag inte kan utnyttja stugan vintertid.

Frågan jag ställt mig är om det verkligen måste vara värme på i stugan vintertid? Jag har kommit fram till att så inte är fallet. Vattnet är avstängt, kranarna öppna, avloppet prepareras med antifrostmedel och alla vätskor tas bort från stugan. Inget som kan frysa alltså! Men fuktproblem då? Ja, det kan vara en risk. Men på vårkanten får man vara noga med att ha avfuktningsanordningar och se till att värma stugan samtidigt så det blir torrt och bra.

Detta kommer spara ca 800 kronor de kallaste månaderna. Pengar jag kan lägga på sparande istället.

4 kommentarer:

 1. Vill du vara än mer säker så ska du montera loss blandaren och ta med den hem och förvara varmt. Ett vanligt problem är att vatten står kvar i den även att man tror att man tömt den vilket resulterar i att den fryser sönder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen är att det är en äldre blandare med såna "skruvkranar" för varmt och kallt. Mindre risk att sådana fryser säger rörmokaren jag fick tag på. De står öppna helt på vintern såklart.

   Radera
  2. Så du brassar på med värme när våren kommer ? har sj en kolonistuga där jag som du inte har värme på.

   Radera
  3. Brassar är väl fel uttryck kanske. Men är jag i stugan vill jag ha varmt. Torrbollar är bra också för att få bort lite fukt.

   Radera