Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 12 september 2013

Aktiespararen ratar Ratos

Idag landade senaste numret av Aktiespararen i brevlådan. Intressant nog fanns en analys av Ratos med. Det är alltid lite extra intressant att läsa analyser på de bolag som ingår i ens egen portföljd. Dock är Aktiespararen ganska negativt inställd till Ratos. Man säger visserligen att bolaget är välskött men man ser ingen kurspotential framöver och riktkursen sätts till 58 kr på ett års sikt.

Min spontana tanke är att det nog är en relativt god analys. Det som skulle kunna ske är att konjunkturen tar fart snabbare och därmed drar med sig innehaven i Ratos uppåt tidigare än man tror. Dock finns orosmoln som stör den bilden. Dessutom är Ratos ofta svårt att analysera då innehaven är onoterade och det är även svårt att beräkna köp- respektive exitaffärer som sker. Förhoppningsvis kan man köpa på sig några bra bolag framöver. Exitvinster kommer säkerligen också.

På längre sikt tror jag fortsatt på Ratos och behåller innehavet. Jag ökade i bolaget senast i mitten av augusti genom köp av 100 aktier á 59,15 kr. Detta sänkte mitt GAV och ligger kursen fortsatt på dessa nivåer kan det tänkas att ytterligare köp kommer för att ytterligare få ner GAV.

Vad är din syn på Ratos?

2 kommentarer:

 1. Jag läste också imorse. Blev förvånad över att de såg ner så på Ratos. Tror på Ratos långsiktigt.

  Är bloggen under förändring? Kul med ny design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just för tillfället har ju Ratos backat vilket är tråkigt. Men åtgärderna i innehaven ihop med stärkt konjunktur borde bana väg för Ratos framöver.

   Ja, bloggen uppdateras med lite designförändringar. Det var dags efter 3 år.

   Radera