Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

söndag 29 september 2013

Ytterligare besparingar!

Jag blev inspirerad att ta ett lite större grepp om mina månatliga utgifter efter att ha diskuterat att spara pengar genom att stänga av värmen i kolonin nu under vintern.

Egentligen borde jag gjort flera av de här sakerna för länge sedan. Men bättre sent än aldrig. Jag har idag sagt upp följande:

 • Unicef. 100 kr /månad 
 • Lokaltidningen 229 kr /månad
 • Netflix 79 kr / månad
 • Postkodlotteriet 160 kr/månad
 • Com hem TV: 189 kr/månad (uppsägningstid 3 månader). 
Allt ovanstående känns mer eller mindre onödigt och saker jag kommer klara mig utan. Anledningen till att UNICEF ryker är på grund av lite tappat förtroende. 

Totalt ger detta en månatlig besparing om 757 kronor. På ett år blir det: 9084 kronor! 

Detta visar tydligt på att man måste försöka ha kontroll på fasta månatliga utgifter som lätt blir många bäckar små som äter av ens kapital. 

4 kommentarer:

 1. Vilket bra initiativ! Det blir stora summor på ett år.
  Jag har inga typer av prenumerationer nu så mitt fokus är att hoppa över onödiga inköp i matbutiken. Jag har märkt att en hel del som jag köper på sidan av mat kan man klara sig utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt onödigt stora summor. Jag måste verkligen tänka igenom det här med löpande utgifter framöver!

   Nästa steg borde vara det du gör, att fokusera på inköp som görs. Mina matinköp är inte så planerade och bra som de borde vara. Finns säkerligen pengar att spara där.

   Radera
 2. Räknat med en årsränta på 2,4% blir det väldigt stora summor över tid. Ex vis på 10år blir det nästan 285.000 Kr. Att dra ned på onödiga utgifter är inte att snåla utan det är att vara ekonomisk förnuftig. Med ränta på ränta blir det nästan 10.000 Kr på ett år och det kan man spendera på trevligare saker än de du nämnde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Detta var välbehövligt och inspirerar till att ta tag i andra delar av hushållsekonomin.

   Radera