lördag 12 mars 2011

Katastrofen i Japan

Först och främst är det ett väldigt tragiskt öde som drabbat människorna i Japan i och med jordbävning och tsunami. Ingen vet ännu hur många som fått sätta livet till i katastrofen, men antalet döda verkar kunna stiga ganska häftigt när bilden klarnar.

Tidpunkten rent ekonomiskt kunde inte heller varit mycket sämre. Japan har ju länge haft ekonomiska bekymmer. Nu ska de dessutom bygga upp mycket av det som förstörts vilket lär ta en hel del resurser i anspråk. Nu vet jag inte alls om de har några resurser avsatta för katastrofer likt dessa? Beredskapen för jordbävningar är ju enligt mediakällor hög rent allmänt så kanske har de avsatta ekonomiska medel till just katastrofhjälp och uppbyggnad.

Börsen i Sverige gick också ner till följd av katastrofen. Det ska bli intressant att följa utvecklingen den kommande veckan. Både rent humanitärt men också på världens börser.

Vid sådana här händelser brukar jag skänka en liten summa till någon hjälporganisation. Denna gången till Röda Korset som brukar vara snabbt på plats och som enligt deras hemsida har en bra organisation i Japan på plats. Jag hoppas och vill verkligen tro att pengarna kommer till nytta någonstans där de behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar