tisdag 27 december 2016

Aktielunch på jobbet!

Jag arbetar som ni säkert vet inom offentlig sektor. Det är inte allt för vanligt att det är sparande och aktier som det pratas om i fikarummet precis. Dock fick jag för kanske ett halvår sedan reda på att flera av mina kollegor de facto också sparar i aktier och är intresserade av ämnet! Så himla roligt! Så nu har vi haft en första så kallad aktielunch. Vårt koncept var att man tar med sig sin egen lunch till ett av våra konferensrum och där sitter och snackar aktier under en timme samtidigt som vi äter. Väldigt givande och vi planerar redan för fler aktieluncher. Det var väldigt intressant att dels prata strategier men också enskilda innehav. Många nya idéer och tankar som föddes på en ynka timme kan jag lova.

Så jag kan rekommendera alla er som inte riktigt har naturliga forum för ert aktieintresse att börja prata lite om det hela och se om andra också hänger på. Då kanske ni med kan börja ha er egen aktielunch.

6 kommentarer:

 1. Kul initiativ! :) Vilka aktier var populäraste samtalsämnet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en hel del strategi vi diskuterade på vår första lunch. Bolag som nämndes var bland andra Nordea, Hexagon, H&M, Ericsson m.fl. Ser fram mot vår nästa lunch!

   Radera
 2. Hade vart kul med en aktielunch med dig Mårten :-) Alltid kul att prata lite ekonomi mm med någon som har samma intresse. Är också intreserad vilka aktier som kom upp när ni hade er lunch? :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hojta om du vill ha aktielunchssällskap! Se ovan för lite bolag, vi pratade som sagt mest strategier på vår första lunch.

   Radera
 3. Vilket bra initiativ!
  Det ska jag kolla om det finns intresse för där jag jobbar.

  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, det är väldigt givande att dela strategier, spar- och aktietips med varandra.

   Radera