fredag 30 december 2016

Tillgångar/skulder 30 december


Ännu ett år börjar gå mot sitt slut och jag kan idag summera ihop årets sista månad. Ett helt okej resultat men H&M har tyngt ner portföljen rejält då kursen backat ner mot 253 kr igen. Nästkommande år är det dags för H&M att börja leverera lite igen känner jag. Varit ett tungt år för det bolaget trots expansion och nyöppnade butiker. 

Vad gäller CSN-lånet så ser vi fram mot rekordlåg ränta under 2017. Troligen blir det att mitt lån kommer att amorteras av lite snabbare än den ursprungliga planen. Läste något om att det är amorteringsdelen som ökar för många låntagare. Inget mig emot om det går lite snabbare att bli av med den skulden, även om den inte är prioriterad från eget håll. 

Ytterligare en milstolpe är att kolonistugans lån nu understiger 90K. Mitt uppskattade värde är i underkant och jag skulle tro att jag snarare får ut ca 290-300K om jag skulle sälja den idag. 

Återkommer med ett inlägg om utvärdering av de mål jag satte upp för året. Vi får se hur det har gått!

Klicka för större bild

6 kommentarer:

 1. Du har byggt ett rejält överskott de senaste året, grattis och bra gjort. Har även följd din blogg nu ett tag, väldigt intressant att följa din resa! Mvh Rik innan 30

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! La till din blogg i min blogglista. Kul att följa dig framåt.

   Radera
 2. Imponerande att du amorterat så mycket. Tycker du gör helt rätt i det. Det går åt rätt håll med sparandet. Önskar dig ett gott nytt år. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Det tuffar på för dig också ser jag. Fint sparande du har!

  Juste, amorteringen till CSN ökar väl för varje år eller hur fungerar det där egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Ja, det är ju en fast plan om 25 år man betalar av CSN med. Sen skulle det tydligen kunna bli extra i år då räntan är rekordlåg. Man får tacka å ta emot så länge det varar :)

   Radera