Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

måndag 12 september 2011

Dyster bild

E24.se har under dagen toppat sin förstasida med den här artikeln. En artikel som inte kan betecknas på annat sätt än riktigt negativ och med en otroligt bister syn på vår närmaste framtid. I grund och botten är det väl sant det Krugman och grabbarna pratar om. Europa ligger risigt till och man har faktiskt svårt att se hur Grekland ska klara av att axla det man bär på sina axlar? Ett folk som inte betalar skatt, en regering som utlovar åtstramningspaket men som inte blir något reellt och en statsskuld som snart lever sitt eget liv utanför kontrollerbara ramar.

Nu har det även visat sig att franska banker känner av oron över Grekland och i en intervju i SVT Rapport ikväll pratade en fransyska om att det enda Grekland kunde göra var att gå i konkurs. Börjar vi tänka på det viset kommer en självuppfyllande profetia snart inträffa. Italien har vi också på ett hörn där Berlusconi helt klart inte verkar inse allvaret i Europas situation.

Läget är kritiskt och det är med skräckblandat intresse man följer utvecklingen den närmsta tiden. Igår såg jag SVT Agendas intervju med Anders Borg. Även han varnade för mycket oroliga tider och att hushållen måste förbereda sig på en kris. Då känner i alla fall jag att det nog kommer braka snart.

Om det brakar för Grekland. Hur blir då följdeffekterna för övriga grisländer som Portugal och Irland för att nämna två?

En sak är jag glad över. Att vi inte är med i EMU fullt ut och därigenom slipper betala mer än vi redan gör för lån som troligen inte kommer att betalas tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar