Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 29 september 2011

Sålt Öresund

För första gången sedan jag påbörjade investerandet i aktier har jag idag sålt av aktier. Jag valde att göra mig av med min lilla post i Öresund. Anledningarna är många. Jag känner inte till bolaget speciellt väl och deras innehav är väl inte något som imponerar stort enligt mitt sätt att se på saker. Sedan har kursen inte alls utvecklats positivt, faktum är att jag säljer med en mindre förlust. Ovanpå detta ligger HQ-kraschen som inte direkt gör att deras rykte är bra. Som minne har jag ju kvar 8 HQ aktier som Öresund delade ut. Rent skräp men som jag skulle gå back på om jag sålde med anledning av courtageavgiften. Dessutom investerade jag lite spekulativt i bolaget utan att egentligen förstå vad jag investerat i och om det fanns potential eller bättre alternativ. Får dra lärdom av detta! En annan lärdom blir ju att deklarera affären. Har aldrig deklarerat en aktieaffär förr, så det blir ju spännande i sig.

Pengarna går ju nu in på aktielikvidkontot. Tror jag kan hitta bra mycket bättre placeringar för dem än i Öresund. Detta tidigarelägger även ett aktieköp vilket ju i sig är roligt. Funderar på att gå in i ett nytt bolag, kanske Volvo. Men frågan är om de nått botten ännu rent kursmässigt?


2 kommentarer:

  1. Tror det var ett ganska klokt beslut. Öresund är inte längre lika attraktivt som det en gång var tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Sant. Å även om det visar sig vara ett dåligt beslut så är det ingen stor investering från början vilket känns skönt på sätt och vis.

    SvaraRadera