Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 1 september 2011

Sugen på nytt investmentbolag

För att stärka portföljen och sprida riskerna lite mer har jag börjat snegla på att lyfta in ytterligare ett investmentbolag, utöver Ratos. Frågan är bara vilket? Har läst en del men kan inte riktigt komma fram till något som skulle vara "betydligt" bättre än de övriga eller spela i en egen division.

Investor, industrivärden, Lundbergs, Latour och Kinnevik. Det finns för och nackdelar med samtliga. Vad gäller Investor har jag en lite dålig magkänsla kring de bolag som ligger i deras sfär. Kan inte sätta fingret på varför dock. Kinnevik är lockande men jag äger redan Tele2 så det kanske är dumt?

Någon där ute som har en favorit av bolagen och vad gör denne till en favorit som du väljer före de andra bolagen?

4 kommentarer:

 1. Jag köpte nyss in mig skapligt tungt i Kinnevik. Jag tycker de känns pigga och alerta, och de jobbar på marknader och i regioner som verkligen har framtiden för sig.

  Visserligen äger jag också Tele2, men Kinnevik är ju så mycket mer än bara dem. Vid sidan av Kinnevik äger jag, liksom du, Ratos.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är helt klart lockande. Å det är helt sant, Kinnevik är mer än Tele2. Mycket mer. Får fortsätta fundera lite å se vart börsen tar vägen.

  SvaraRadera
 3. Jag äger själv Kinnevik och Ratos. Om det någon gång skulle bli ett till investmentbolag blir det antagligen Industrivärden eller Lundberg.

  SvaraRadera
 4. Lundbergs verkar ju vara framme rejält och köpa aktier. Kan nog vara något att gå in i faktiskt. Inte helt lätt att välja ett bolag att addera till portföljen.

  SvaraRadera