Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

torsdag 8 september 2011

Nej till SAAB automobile

Vänersborgs tingsrätt kom nyss med beskedet att man inte godkänner SAAB automobiles rekonstruktionsplaner. Man tror helt enkelt inte att planen är hållbar.

Jag tycker faktiskt beslutet är bra. Det är hög tid att någon sätter ned foten och vågar stå upp för sanningen. Bolaget har gått back över 15(!) år. Varför skulle det vända nu, när man inte har pengar till löner och leverantörer och en fabrik som står still? Skulderna uppgår till 2600 miljoner kronor. Det krävs att man säljer mer än ett hundratal bilar per år för att lösa en sådan enorm summa. Därutöver finns inget förtroende för SAAB bland bilköpare och bilhandlare.

Nej, lägg ner biltillverkningen och använd, som jag skrivit i tidigare inlägg, kompetensen på ett mer framtidsinriktat och bättre sätt! För tekniskt kunnande finns det i Trollhättan.

2 kommentarer:

  1. Jag sparar ca. 50% av nettolönen utan att leva särskilt snålt. Jag har dock gjort viktiga val när det gäller billigt boende (med inneboende) och låta min firma ta en del av kostnaden för mitt fritidsintresse (på en laglig nivå).
    Jag har också plockat bort småutgifter till stor del, så som fika, shopping och att äta ute. Dessa saker saknar jag inte.

    SvaraRadera
  2. Inspirerande att höra! Boendet tror jag inte jag kan göra mycket åt, vill inte bo mindre och bor ändå relativt billigt sett till storleken på min lägenhet. Däremot småutgifterna, där kan jag säkerligen spara in en hel del. Funderar starkt på att skriva upp "allt" jag köper och betalar för under oktober för att lättare se vad jag kan ta bort.

    SvaraRadera