Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

fredag 30 september 2011

Köper Betsson B

Efter att ha sålt av Öresund kunde jag börja söka efter nya kandidater. Ett bolag jag haft ögonen på en tid är spelbolaget Betsson. De har fått höjda rekommendationer på löpande band och senast höjde Handelsbanken riktkursen till 190 SEK. Bolaget växer och har nyligen gått in i Kina vilket bådar gott om man lyckas etablera sig där. En annan otroligt viktig anledning till valet av Betsson är direktavkastningen. Man räknar med ca 7-7,5% eller ca 9:50 SEK per aktie i utdelning. Trevligt. Detta ihop med en förhoppning om utdelningstillväxt gör att jag vågade gå in i bolaget.

Såklart är investeringen på lång sikt. På det viset kan jag dra nytta av utdelningarna. Det enda hoten jag kan se mot Betsson är hårdare reglering av spelmarknaden inom Europa. Dock finns det tecken på att Tyskland snarare är påväg att liberalisera spel online.

Sen finns det säkert de som anser att spelbolag är tveksamt rent etiskt. Å ja, visst kan det vara så. Dock har jag en allmän inställning om att människor själva får ta ansvar för vad de gör och hur de agerar vilket även bör gälla spelande.

4 kommentarer:

 1. Trevligt val!
  Äger själv inga aktier i bolaget men jag har ganska stor erfarenhet av dem som spelare på deras betting.

  Vill påstå att de är ett av de mest seriösa bolagen på marknaden! Snabb och bra support, samt mycket användarvänlig sajt.

  Lycka till med köpet!

  SvaraRadera
 2. Ja, de verkar seriösa med ordentligt genomtänkta sajter dessutom. Tror på dem. Hoppas det faller väl ut genom åren nu bara.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag funderar själv på att börja månadsspara i Avanza Zero.
  Hur länge har du sparat i fonden? Och hur ser utvecklingen ut för dig?

  Ligger du plus eller minus på den?

  Tror du att det kan vara en bra idé att köpa in sig i den nu?

  SvaraRadera
 4. Hej igen.
  Jag har sparat i ca 1 år i fonden AZ. Så än så länge ligger jag ju back relaterat till börsens nedgång nu. Men jag fortsätter spara månadsvis och när det väl vänder så lär det gå bra.

  Kan säkert vara läge att börja köpa in sig i fonden nu. Men vart slutar nedgången? Det vet man ju inte. Det som är bra är ju att du i alla fall vet att du inte börjar köpa in dig på toppen.

  SvaraRadera