fredag 7 november 2014

Bra video, Nordea!Tycker att Nordea gör HELT rätt som på sin facebooksida och på youtube lägger upp filmer med lite tanke bakom. En slags "miniutbildning" om amortering. Högst relevant i dessa dagar då folk slutat betala av sina bolån vilket enligt mitt synsätt är galet. Självklart ska man amortera. Bra Nordea, ibland lyckas även ni med bra saker.

4 kommentarer:

 1. Man får inte glömma att sparar man 3000 i månaden i aktier i 10 år så kan säkert aktierna vara värda mer än 360 000 efter 10 år, som man får ut av att amortera 3000 i månaden. då kanske aktierna är värda 800 000 eller liknande - skulden på ca 1 miljon..vilket gör att du bara ligger minus 200 000 kvar. Nu visar dom att skulden blir 640 000 efter 10 år. Bara en tanke så kan man investera smart så behöver det inte bara bra att amortera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror man ska göra båda sakerna om man har möjlighet. Står man i valet mellan aktier och amortering skulle jag välja amortering p.g.a riskerna med aktier. I alla fall så att man amorterar ner lånet en bit.

   Radera
  2. självklart det gäller ju att veta vad man gör å inte "spela" bort pengarna på dåliga aktier :)

   Radera
  3. Ja. Jag ser risker med att tappa amorteringskulturen helt. Att låna pengar med tanken att priserna alltid ska stiga och att pengarna inte ska tillbaka. Det känns inge bra. Så alla insatser för att öka amorteringarna är välkomna :)

   Radera