Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

tisdag 1 november 2011

Grekland gör det igen!

Återigen skakar historien om Grekland marknaderna. Nu skall den demonstrerande befolkningen få avgöra om man skall gå vidare med sparpaket och räddningspaket. Jag förstår inte hur man tänker. De tar ju en uppenbar risk i och med detta, både för landet som sådant men även för hela eurosamarbetet. Säger grekerna ja till fortsatt del av stödpaketet och neddragningar så är det ju bra. Men hur stor är chansen att de gör det? Har grekerna en historia av att ta ansvar gällande sin ekonomi? Har de gått före och själva föreslagit besparingsåtgärder för att komma ut starkare på andra sidan? Nej! Varför skulle de ta ansvar nu?

2 kommentarer:

  1. Jag instämmer men vill lyfta ett annat perspektiv. Nu när börserna rasar igen kan vi ju öka i våra portföljer. Själv gick jag in i Ratos vid 81,50. Jag lade samtidigt en order om 5 handelsdagar på ytterligare en korg på75kr.

    mvh// D.C

    SvaraRadera
  2. Jo, det är väl det enda positiva med detta. Men just nu är det lite dåligt med likvida medel för personlig del, så jag har svårt att göra något av ett "fyndläge". Verkligheten är hård ibland, haha.

    SvaraRadera