Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

måndag 28 november 2011

Vilken börsdag!

Marknaden visar verkligen upp det man populärt kallar för volatilitet. Det vill säga svängningar upp och ner, åt vänster och åt höger, kors och tvärs. Trenden har ju varit nedåt men idag tog börsen ett skutt uppåt. Hela 4 % steg börsen med idag. Ratos B steg 6,11% i portföljen. Det är ganska ovanligt att det stiger så pass mycket på en dag. Fall på 4% känns mer vanligt i dessa tider.

Dock ligger den underliggande oron kvar. Jag hade planerat att göra ett köp den här veckan. Men min övertygelse är att detta var något av en tillfällig ökning. Väntar således så att det går ner lite igen. Dock kan nivåerna gå ner redan imorgon i vissa av innehaven som inte drogs med upp i lika hög grad. Vidare funderar jag på att försöka hitta bolag som verkar inom råvaru- och energimarknaden. Befolkningen på jorden fortsätter växa och alla förbrukar vi energi och råvaror i en hemsk takt. Tillväxtländerna vill exempelvis också bygga upp sin infrastruktur . Jag har kikat smått på Statoil, Fortum och Lundin mining. Ni som läser kanske har andra tips?

I medier så som di.se skrivs det om att länder så som Storbritannien redan har bett sina departement att göra krisplaner för en eventuell €urokrasch. Det ihop med Merkels uttalande om Italien är lite skrämmande och lär göra att marknaden fortsatt lär förbli en berg- och dalbanefärd för en tid framöver.

4 kommentarer:

 1. Köpte själv Lundin Mining för några dagar sedan. Den har gått upp med 15 % sedan köpet :) Om man ser till hur den stått tidigare tycker jag att du ska köpa.

  SvaraRadera
 2. Ja det fanns med i tankegångarna. Men denna gång fick det bli påfyllnad i H&M. Får se vad som händer till nästa köp. Någon form av råvarubolag vore nog bra att få in i portföljen.

  SvaraRadera
 3. H&M gick ju fint idag!

  Hur går det för Betssonaktien, ser ut som om den har "pausat".

  Hur ofta uppdaterar du din Saving Ticker?

  SvaraRadera
 4. Ja, kändes som att det var rätt tid att köpa H&M på. Vad gäller Betsson är jag ändå rätt nöjd med den. Stabil har den varit även om uppgången uteblivit de senaste veckorna.

  Jag brukar uppdatera den ca 1 gång per vecka. Ibland mer än så. Vill försöka hålla tickern så uppdaterad som möjligt.

  SvaraRadera