Aktie- och fonder (exkl. bankkonton)

måndag 21 november 2011

Missar målet för 2011?

Kollar på mitt sista blogginlägg från 2010. Där sätter jag målet för 2011 till 200 000 kronor. Just nu känns det inte som att det målet kommer att nås. Värdet på aktieportföljen har backat under året. Jag har sparat undan ca 25% av lönen varje månad men ändå når det inte fram om man inte har lite tillväxt med sig i portföljen. Jag skulle tro att jag hamnar någonstans kring 180-190K när det är dags att summera 2011.

Egentligen är det inget som rör mig speciellt mycket. Jag är väl medveten om svängningarna och just nu är det en ekonomisk kris som sätter tydliga spår i portföljen. Man får se det som att det finns bra chanser att öka på sina innehav till ett bättre pris. Någon gång kommer det vända. Tålamod och uthållighet brukar löna sig. Troligen lutar det åt ett köp när novemberlönen landar på kontot. Jag har dock svårt att bestämma mig för vad jag ska köpa. Sedan påverkas beslutet såklart också av hur mycket kurserna hinner svänga fram tills det är köpdags.

2 kommentarer:

 1. Läste precis inlägget efter att jag själv skrivit i min egna blogg om att det är "rea" nu :)

  Mina aktier har gått åt h*elvete under 2011, har backat 22 000 kr.
  Hur har det gått för dig?

  Bara en nyfiken fråga.

  Som du skriver är det egentligen skit samma hur det går för stunden, för efter raset följer uppgångarna och då kan vi glädjas desto mer. Fram tills dess är det bara att fynda :)

  Hur mycket har du lyckats fått ihop under hela året 2011?

  Ha det gott och lycka till !

  SvaraRadera
 2. Ligger också back, ca 15000 kronor det senaste året skulle jag tro det hamnar på

  Jag sparar ca 5000 per månad. Så det ligger väl än så länge på drygt 60 000 om man räknar med de extra tillskott jag sparat utöver de 5000/månad. Borde egentligen ha bättre koll och notera när jag sparar, hur mycket, när etc. I dagsläget är det lite så och så med det. Det som är bra är dock att jag inte rör pengarna när jag väl flyttat dem till aktielikvidkontot eller annat sparkonto.

  SvaraRadera