fredag 2 mars 2012

Intervju H&Ms Nils Vinge
Avanza har intervjuat H&Ms IR-chef Nils Vinge. Intressant att lyssna till. Man diskuterar expansion och produkter - både på ett modemässigt plan men även materialmässigt. En sak är säker, H&M har inte vuxit färdigt.

8 kommentarer:

 1. Hej!

  Mycket spännande intervju och det ser verkligen fortsatt spännande ut för H&M. Hur ser du på H&M i din portfölj? Kommer du att öka på ditt innehav om en rekyl kommer i aktiekursen?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för kommentaren!

   Jag planerar absolut att successivt öka i H&M. Gärna på rekyler nedåt såklart. Om de kan bibehålla tillväxten tror jag att vi får se en fortsatt fin utveckling. Det faktum att de också stänger butiker som inte går bra och räknar på nettoöppning av butiker stärker min tro på att de följer en plan.

   Radera
 2. Hur gör du nu ner det råder nedgångar?
  Justerar du i dina aktier/fonder eller sitter du lugnt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Jag gör inte något egentligen utan sitter lugnt. Jag vill öka mina innehav på sikt och säljer om jag tappar förtroendet för något av innehaven.

   Själv?

   Radera
 3. Jag försöker att inte göra något. Igår sålde jag av mitt innehav i XACT BULL (som gått + 20% sedan köp) och köpte på mig fler Lundin Mining. Aktien föll med 6% idag. Jag ska bara sitta lugnt och titta på.

  Långsiktigt får man tänka i alla lägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådana instrument är nog klokt att sälja av när man nått en vinst. Det vänder fort i dem. Dippar och nedgångar är ju utmärkta tillfällen att öka i bolag man tror kommer leverera i framtiden.

   Radera
 4. Skulle vilja öka på mer men ju mer pengar man sätter in desto mer svänger det ju.

  Jag har ca 30 000 kr i Lundin just nu. Kanske inte så mycket, men för mig är det mycket att ha i en aktie.

  Vilken är din största post?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tele2 och H&M ligger ganska lika med ca 50 000 kronor i vardera bolag.

   Radera