torsdag 8 mars 2012

Kärvt för räntesparande

Mitt sparkonto+ hos Avanza (Collector) börjar urvattnas mer och mer. Nu sänks räntan igen och den här gången lite mer än den gjort tidigare. Nya räntesatsen blir 2,20 %. Inflationstakten är enl. SCB ca 1,9%. Känns ju inte som att sparkonto är den rätta vägen just nu. Dock vill jag ha en buffert med lättåtkomliga pengar så just nu gör jag inget. Det jag har funderat på är att flytta pengarna till SBAB som verkar föra en mer generös räntepolitik med omkring 3% i ränta. Alternativet att söka sig till institutioner utan insättningsgaranti är för min personliga del inget   jag har lust att göra, även om räntan är bättre hos dem som en slags "risk-reward".

7 kommentarer:

 1. Jag använder GCC för mina likvider. En nackdel är ju att det tar nån dag att få in dem på depån, men också en fördel som bromskloss i förhastade affärer. 3.25% för närvarande.

  Jag vet inte om jag tror på arktisk vinter, men jag vill inte vara fulltankad på börsen i denna volatila marknaden.

  En idé kan vara att fördela en del på båda typer av obundna räntesparande för att undvika att missa lämpliga svackor i marknaden.

  Må gott!
  /Vat

  SvaraRadera
 2. Hoist Spar, starta och använd direkt online med Bank ID, dygnet runt. 3,15% idag, fria uttag, insättningsgaranti. Insättningar och uttag är mycket snabba också. Insättning som görs efter midnatt syns nästa dag på kontot. Uttag beror ju på mottagande bank också.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen. Får på sikt försöka leta reda på något bättre alternativ än det jag har.

  SvaraRadera
 4. Mårten!

  Jag använder Volvofinans sparkonto, de erbjuder 3.15 % i ränta och kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. Dessutom är det fria uttag. Du öppnar med bank-id.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju också som ett alternativ. Frågan är hur många som kommer sänka räntan framöver. SBAB verkar ju ha gått ut med att man "gör annorlunda" och bibehåller hög ränta.

   Radera
 5. Finns ju sparkonto+ GE Money bank hos Avanza också... Där är räntan 2,55%!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är ändock bra mycket lägre än 3,15% och att byta är enkelt och smidigt har jag nu fått erfara. Konkurrens är bra för oss kunder/sparare.

   Radera