onsdag 7 mars 2012

Lite nygammal oro och mäklarbesök

Efter en smakstart på det nya börsåret kom igår en rejäl rekyl nedåt. Idag har börsen gått upp en liten bit igen men raset igår var ganska så rejält. Egentligen inte så konstigt med tanke på den oro över världsekonomin som ändå finns där i bakgrunden med Grekland och Kinas tillväxt som reviderats ned en del. För egen del sitter jag lugnt. Jag hoppas kurserna kan hållas nere till nästa lön då jag planerar att göra nästa aktieköp. Lagom inför den kommande utdelningssäsongen också.

Igår fick jag vara med och träffa en av storbankernas aktiemäklare på ett kontor i stan där jag bor. Det var en intressant upplevelse. Personen jag träffade hade hand om investeringar för privatpersoner och organisationer men med en förmögenhet på minst 5 miljoner kronor. Blev lite diskussion kring mäklaryrket som sådant och han erkände att det blir allt svårare att behålla de fysiska aktiemäklarna då allt fler kan sköta sina affärer via nätet. De kan bara kompensera detta med bra affärer och personlig service. Antar dock att han ändå gör sig ganska fina pengar. På deras köptavla stod bland annat Betsson skrivet med whiteboardpenna. Intressant. De hade även satt upp Tele2 på säljsidan. Anledningen var att operatören 3 nu kör en kampanj där "allt ingår" för 349 kronor vilket man trodde skulle ta kunder från just Tele2. Själv är jag tveksam då många sitter i abonnemang som löper på flera år samt att man nog kommer med erbjudanden som kan konkurrera både pris- och kvalitetsmässigt. Nackdelen är såklart att marginalerna på den svenska marknaden kan pressas om priskriget blir hårdare än det redan är. Jag behåller dock mina Tele2, ser inget direkt hot av ett enskilt erbjudande från ett annat företag.

Överlag var besöket alltså intressant och givande. Kul med sådana inslag i vardagen!

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Misstänker att det var SHB du besökte. De sänkte väl sin rek på Tele2 nyligen med just den motiveringen. Samtidigt vet jag att de höjt riktkursen en del på Betsson och är positiva.

  Jag är positiv till både Betsson och Tele2, tror båda kan vara bra köp. Hade själv Betsson förra året och det var en mycket bra affär. Hur mycket tror du de kan fortsätta upp? Vad gäller Tele2 så är nog inte 3:s kampanj i Sverige det största orosmolnet utan snarare 4G-licensen i Ryssland. Utdelningarna sätter dock en bra kudde i aktien. Nedsidan borde vara relativt begränsad kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ja, det var hos SHB vi var.
   Håller med dig angående Tele2. Betsson tror jag har mer att ge, upp till 200 kronor åtminstone om de håller samma tillväxttakt. Rätt bra värdering kursökningen till trots.

   Lägger in din blogg under länkarna till andra ekonomibloggar!

   Radera
 2. Glädjande nyheter är Tele2 nu matchat Tre. De är till och med billigare :-) http://maxi.tele2.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg det idag. Negativt är ju att marginalerna påverkas i Sverige. Men men, ska man vinna kunder måste man anpassa sig efter sina konkurrenter ibland också, så är det ju bara.

   Radera