tisdag 20 mars 2012

Nytt bolag - Industrivärden
Idag gjorde jag valet att utöka portföljen med ännu ett investmentbolag, nämligen Industrivärden. Anledningen är att jag finner de bolag som finns bland innehaven är mycket attraktiva på lång sikt. Det handlar om svenska klassiska storbolag så som Sandvik, Volvo, SCA, Ericsson, Skanska, SSAB, Indutrade, Höganäs och Handelsbanken. Detta ger i sig en spridning i min portfölj som jag har saknat med mer verkstad. Alternativet låg på Kinnevik men då jag redan äger Tele2 kändes det lite som att lägga för många ägg i samma korg. Vad gäller Investor gillar jag inte deras innehav lika mycket och har svårt för bonuskarusellen. Självfallet gillar jag inte alla bolag inom Industrivärden heller men kan ändå finna mig i dem. Vissa bolag är dessutom gemensamma i Investors och Industrivärdens portföljer.

Investeringen är absolut inte riskfri. Skuldsättningen bedöms som relativt hög och resultatet har inte övertygat de senaste fem åren. Dock lyfter jag blicken och försöker se framtiden an med ljusare blick. När konjunkturen vänder tror jag Industrivärdens bolag ligger fint positionerade.

Tanken är att fortsätta investera regelbundet i bolaget. Direktavkastningen i form av utdelning består av 4,5 kronor per aktie i dagsläget vilket blir ca 4,6% på köpkursen. Helt okej.

8 kommentarer:

 1. Hur stor post köpte du och till vilken kurs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte 100 C-aktier till en kurs av 97.70. Tror det kan bli bra på sikt men planerar som sagt att köpa på mig mer längs med vägen.

   Radera
 2. Har också funderat på denna!

  //KM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant!
   Lägger till din blogg i länklistan, har inte tidigare upptäckt den.

   Radera
 3. Lycka till med alla dina investeringar! Följer din blogg, verkligen trevlig att läsa. Hur mycket kommer du få i utdelningar i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, trevligt! Hoppas du fortsätter så!

   Jag räknar med att få ca 10 000 brutto i utdelningar i år. Kan kanske bli lite mer också beroende på hur jag väljer gällande att köpa nytt och så före utdelningssäsongen.

   Radera
 4. Kommer du ha kvar dina investeringar under sommarhalvåret och om så är fallet, varför? Med vänlig hälsning, calle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svaret är kort och gott ja. Anledningarna är:

   1. När ska man sälja, när ska man köpa tillbaka?
   2. Deklarationskrånglet ökar då jag har vanlig depå.

   Det är väl egentligen de anledningarna jag har.

   Radera