söndag 11 mars 2012

Volvofinans

Har bestämt efter lite jämförande och tips att flytta över mitt sparkonto från Collector till Volvofinans. Har sparat i Collector via Avanza och de har under senaste tiden konstant sänkt räntan så att den i dagsläget ligger på 2,20%. Då andra institut fortfarande ligger betydligt högre valde jag att flytta över pengarna. Eller ja, de ligger väl under omflytt just i skrivande stund. Nu får jag 3,15%, alltså nära 1 procentenhet högre ränta. Sedan är ju frågan hur länge Volvofinans kommer att bibehålla 3,15% om riksbanken fortsätter sänka reporäntan framöver. Men jag använder min makt så långt det är möjligt, mer kan jag egentligen inte göra om jag inte vill binda mina pengar vilket jag i dagsläget inte vill göra.

4 kommentarer:

 1. Kul att se att det blev Volvo!

  Jag fick ett brev från dem härom veckan där de skrev att de sänker den höga räntan på innehav över 500 000 kr men behåller nuvarande ränta för belopp under. dvs 3,15 %

  Betsson var upp och nosade på ATH i fredags. Trevlig aktie det där:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjande att de valde den vägen! Ja, Betsson har gått riktigt bra. Man vill säga som tåget men det kan man ju inte säga längre i det här landet.

   Radera
 2. Kunde inte ha Volvo Finans för de har stängt mellan 22-06! Använder de modem som måste stängas av på natten eller!?

  Jag kör Hoist Spar istället, samma ränta och dessutom snabbare på överföringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del spelar den parametern ingen roll då jag inte för över några pengar under natten. Men visst, man kan tycka att en sådan sak ska vara tillgänglig dygnet runt faktiskt.

   Inget sagt om hur länge jag blir kvar hos Volvofinans. Det viktiga är att jag får bra ränta på mitt sparkonto.

   Radera