tisdag 8 oktober 2013

Rekommenderade SAS 4 oktober

Det är tydligt att man borde göra sina egna analyser allt som oftast. Experter gör gissningar men det är just gissningar, om än kvalificerade. Ett tydligt exempel är aktietipset i den senaste upplagan av Dagens Industris Börsrådet. Max Mitteregger, fondförvaltare på Gladiator fonder var med och lämnade ett köptips på SAS. Han tyckte att man gjort upp bra med facket och att strukturaffärer kan komma som ihop med kommande vinst skulle motivera ett köp. Frågan är på hur lång sikt då?

De två senaste dagarna, bara dagar efter att tipset kom från Mitteregger i Börsrådet faller SAS tungt på börsen. Runt - 10% igår och idag än så länge ca -8%.

SAS är en aktie som jag aldrig skulle köpa. Mördande konkurrens och svängningar i kursen som heter duga. Visst, har man tur kan man göra sig en hacka, men du kan lika gärna förlora allt. En lottsedel känns det som.

Visst var det någon som sa: "Köp aldrig flygbolag?".

2 kommentarer:

 1. Kortsiktigt är "experterna" lika oförmögna som någon annan att se in i framtiden. Lyckas någon ibland är det mer tur än skicklighet och det gäller nog ens egna facit också.

  Apan Ola spöade väl de flesta aktieexperterna för ett antal år sedan genom att handplocka några aktier utifrån sitt sätt att välja.

  I det långa loppet är dock aktier för det mesta bättre än lotto .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller definitivt med om att aktier är bättre än lotto. Dock tror jag att man själv kan göra analysen av vilka bolag man bör köpa.

   Radera