fredag 4 oktober 2013

Varning för köp av Twitter

Den sociala mediasajten och microbloggen Twitter siktar på börsen. Det är den en av de större noteringarna sedan Facebook tog steget in på börsen. Jag drar öronen åt mig!

Det jag undrar är helt enkelt VAD det är Twitter ska tjäna pengar på? Det är väldigt sparsamt med reklam på Twitter och en svår kanal att föra in reklam på. Användarna betalar inget för tjänsten och jag tror inte många skulle vara villiga att göra så i framtiden heller. De enda som betalar är företag som har ett konto de marknadsför. Det känns dock klent som underlag.

Det lutar åt att denna lilla fågel pickat i sig ett antal frön för mycket och sväller utan någon riktig substans. Jag håller mig borta, men fortsätter gärna att använda tjänsten.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig och tror inte Twitter aktien lockar värdeinvesterare, däremot kommer chansköparna/traders att hoppa in i aktien. Hur som helst är det kul med ökade börsintroduktioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men chansköpare får det nog också svårt. Eventuellt kan man med lite skicklighet och tur utnyttja eventuella svängningar i kursen. På sikt är det nog ner som gäller, om man inte lyckas tjäna pengar.

   Radera
 2. https://medium.com/on-startups/e3ffbf8f3cd8 (läsvärd)

  Tycker Twitter fokuserar väl på en sak och försöker inte ta över hela världen. Skulle aldrig själv köpa aktier, men jag tror mycket mer på Twitter. Har aldrig gillat Facebook, förvånas över hur de kontinuerligt dissar sina kunder. Har aldrig skaffat Facebook-konto (Google+ gör allt mycket bättre), men Twitter använder jag specifikt som mitt privata nyhetsflöde. De blir aldrig lika stora, men de kan bli lönsamma med sitt fokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksam till lönsamheten. Facebook har åtminstone en större annonsmarknad och kan lättare ta betalt av företag. Dock skulle jag inte köpa aktier i Facebook heller.

   Radera